2009

                    «ПОГОДЖЕНО»                                                                                                                                                     «ЗАТВЕРДЖУЮ»                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

     Начальник відділу у справах  фізичної                                                                                                                                      Голова Лановецької

  культури та спорту Лановецької   РДА                                                                                                                               районної Федерації футболу                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

        ________________  А.П. Бондарук                                                                                                                        ______________  С.В. Ходанович

          «  25 »   березня   2009 р.                                                                                                                                                                «  25  »   березня    2009 р

РЕГЛАМЕНТ

проведення чемпіонату, кубку та турнірів

Лановецького району з футболу в 2009 році.

I. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ.

1.     Популяризація футболу серед населення району.

2.     Пропаганда здорового способу життя.

3.     Підвищення спортивної майстерності футболістів і пошуку резервів для команд майстрів.

4.     Виявлення володарів Кубка району, команд-переможців і призерів в Чемпіонаті та турнірів.

II. КЕРІВНИЦТВО ЗМАГАННЯМИ.

1.      Здійснюється районною федерацією футболу (РФФ), спільно з управлінням у справах фізичної культури та спорту РДА та ФСТ „Колос". Безпосереднє проведення змагань покладено на суддівську бригаду (головний суддя (в полі) –  від команди гостей, бокові - від команд господарів та гостей). Кожна з команд-учасниць повинна надати прізвища та фото, не більше 4-ох кандидатів на головного суддю в полі, з наступною видачею їм посвідчень на право  проведення матчів. В іншому випадку-продовжити термін дії посвідчення.

III. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ.

1.  До змагань допускаються команди, які виконали наступні умови:

а) перерахували вступний внесок в розмірі: 200 грн.-для команд 1-ї групи і 150 грн.-для 2-ї групи до 17.04.09р.

б) гарантували письмове підтвердження про участь у змаганнях (заявки (не більше 25 чоловік) завірені лікарем та відповідальною особою, яка представляє команду та фото гравців (1шт.) для паспорта футболіста).

в) для дозаявки додаткового числа футболістів команда повинна перерахувати на  рахунок РФФ по 20 грн.    

г) гарантували належні умови прийому команд, стандартного поля, забезпечення громадського порядку, медичного обслуговування, забезпечення інформації для глядачів.

2.     Дозаявка дозволяється після закінчення першого і до початку другого кола Чемпіонату. Право   переходу футболіста з однієї команди в іншу діє лише раз у сезоні за згодою керівництва обох команд та передачею карточки на гравця.

3.     Не допускається участь в командах району  гравців з інших районів, областей, крім футболістів, вік яких перевищує 35 років.

4.     До змагань допускаються гравці не молодші 14 років.

ІV. УМОВИ ТА ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ.

1.     Змагаються команди за олімпійською системою - в Кубку та по круговій, в два кола, в двох групах (команди,які займуть 1-2 місце в II групі переходять в 1,і навпаки)-в Чемпіонаті.

2.     В іграх Чемпіонату, Кубку, турнірів дозволяється заміна 7 (семи) гравців, з числа внесених в протокол змагань до початку матчу.

3.     Команда гостей повинна з'явитися на гру не пізніше 15 хв. до початку зустрічі.

4.     Дозволяється розпочати гру із запізненням на термін не більше 30 хв., якщо, на думку судді, сталися непередбачені обставини.

5.     При неявці команди на гру та за підробку документів (заявки, картки футболіста і (або) посвідчення арбітра) команді зараховується технічна поразка з рахунком 0-5, виставляється штраф „-1"очко (в Чемпіонаті) та застосовуються дисциплінарні санкції у вигляді штрафу 30 грн.

6.     Перенос ігор та початок матчу проводиться у виняткових випадках рішенням РФФ. Команда-прохач повинна звернутися з письмовим проханням до РФФ аргументуючи причину переносу, не пізніше, як за три доби до початку гри. Перенос матчу можливий тільки при перерахуванні внеску в сумі 20 грн. та за згодою іншої сторони (команди).

7.Суддя має право не розпочати матч, якщо футбольне поле не підготовлене до гри (не має „елементарної" розмітки, прапорців і т.д.), не забезпечене медичне обслуговування, не гарантована безпека проведення змагань, не подані документи на гравців. Якщо матч не відбувся за вище вказаними причинами, то команді-господарю зараховують технічну поразку з рахунком 0-5, виставляється штраф - 1" очок та вона сплачує штраф в розмірі 30 грн. У випадку непередбачених ситуацій, рішення про проведення чи не проведення кожного конкретного матчу приймає суддя матчу, порадившись з головою комітету суддів і (або) головою РФФ по мобільному телефону.

8. Початок матчів: неділя, релігійні та офіційні святкові дні. Уточнений час початку проведення матчів буде вказаний в календарі Чемпіонату і (або) сітці Кубка, спираючись на час ігор в обласному чемпіонаті команди «ФК» (Ланівці); обидва чемпіонати (районний та обласний) є  рівноцінними і проходять на  рівних правах, якщо матчі відбуваються на центральному стадіоні м.Лановець. Представник команди перед початком матчу повинен заповнити протокол змагань і представити судді матчу на вказаних в протоколі гравців заявку і карточки футболістів, підписати протокол. Карточки футболістів зберігатимуться в арбітра до закінчення матчу. За внесення до листа Рапорту арбітра прізвища відстороненого від участі в матчах або незаявленого футболіста команді зараховується поразка (0:5) та штраф (20 грн.) - якщо цей футболіст брав участь у матчі і штраф (20 грн.) - якщо цей футболіст не брав участь у матчі.

9.  При поданні протесту, представник подаючої сторони повідомляє про це команду-суперника та суддю, який відмічає даний факт в протоколі матчу, а також подає аргументоване висвітлення подій на засідання Контрольно-дисциплінарного комітету (КДК) в термін до 24 години наступного дня, перерахувавши попередньо внесок 20 грн. і представивши документ або гроші на перерахування до початку засідання. При розгляді протесту повинні бути присутні всі суб'єкти конфлікту. Рішення КДК може опротестувати лише КДК Тернопільської обласної Федерації на протязі 10 днів (тел.-факс 8-22-25-66-09).

10. При відмові команди виступати в Чемпіонаті, її суперникам зараховуються виграші, якщо вона зіграла 50% ігор; і набрані очки знімаються-при проведенні командою менше 50% ігор. При поразці цій команді (в першій грі), іншій команді зараховується технічна перемога з рахунком «+1», спираючись на попередню гру між цими командами. Рішення про зняття команди з розіграшу турніру приймає президія РФФ.

11.Суддівство матчів організовує суддівський комітет з числа суддів команди-гостей. При необхідності  можливе обслуговування матчів арбітрами з Лановець та команди-господарів при попередній домовленості з РФФ.

12. Попередження і вилучення гравців арбітр в полі зобов'язаний занести в карточку гравця та протокол матчу і повідомити про це РФФ телефоном або з'явитися особисто. Гравець, що отримав 3 попередження в різних матчах пропускає черговий матч або за нього сплачується штраф в сумі 10 грн. Гравець, який отримав 2 попередження в одному матчі або вилучений з поля, автоматично пропускає черговий матч і до подальших ігор допускається рішенням КДК після розгляду його питання на засіданні та сплати  штрафного внеску в сумі 20 грн. Участь в наступному матчі вилученого гравця або гравця, що отримав 3 попередження і за нього не сплачений внесок до початку матчу, карається зарахуванням технічної поразки з рахунком 0-5  та виставляється штраф «-1» очко. У вилучених з поля гравців суддя забирає спортивну карточку і передає її в КДК, за виключенням гравців, що вилучені з поля за дві жовті карточки в одному матчі. Команда зобов'язана самостійно вести облік карток, отриманих футболістами і несе за це відповідальність.

V.  ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ.

1.     Команда-переможець в Чемпіонаті визначається за найбільшою кількістю набраних очок в усіх матчах: виграш - 3 очки, нічия -1  очко, поразка - 0 очок, не явка на гру - „-1" очко.

2.     При однаковій кількості очок у двох чи більше команд надається перевага:

- по результатах особистих зустрічей(очки,краща різниця м'ячів,більшість забитих м'ячів на виїзді);

-  по найбільшій кількості перемог в усіх матчах;

-  по найкращій різниці м'ячів в усіх матчах;

-  по найбільшій кількості забитих м'ячів в усіх матчах;

-  по найбільшій кількості забитих м'ячів на полях суперників;

-  по найменшій к-сті дисциплінарних стягнень (вилучення - 5 штрафних очок, попередження - 2

3.  При рівній кількості очок, в боротьбі за перше місце, проводиться додатковий матч. Переможці в парах Кубкових матчів визначаються за системою Європейських Кубків.

VІ. НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ.

1.      Команда-переможець в Чемпіонаті нагороджується Кубком, грамотами і (або) медалями, цінними

подарунками і (або) грошовою винагородою відділом у справах фізичної культури та спорту РДА. Команди, які зайняли призові місця, нагороджуються грамотами і (або) медалями, грошовою винагородою  відділом у справах фізичної культури та спорту РДА

   Переможець в Кубку нагороджується Кубком, грамотою, грошовою винагородою відділом у справах фізичної культури та спорту РДА; фіналіст нагороджується  грамотою, грошовою винагородою відділом у справах фізичної культури та спорту РДА Переможець турнірів нагороджується Кубком, грамотою; фіналіст нагороджується грамотою.

VIІ. ФІНАНСОВІ ВИТРАТИ.

1. Всі витрати участі команди у змаганнях несуть учасники і організація, яку вони представляють, крім двох турів

  Чемпіонату, в яких оплату видатків на харчування гравцям у виїзних матчах у сумі 25 грн. кожному надає РФФ.

2.    Учасники перераховують заявочний внесок на участь у змаганнях, згідно п.Ш,1,а.

3.    Учасники, які не перерахували заявочний внесок до змагань не допускаються.

4.Розрахунковий   рахунок   Лановецької   районної  Федерації   футболу:№ 26008000103274 у ВАТ   КБ «Хрещатик»

    м.Лановець, МФО 338653, код ЄДРПОУ 35820423. Електронна пошта: skhodanovych@ukrtelecom.ua

 5. Наша адреса: 47402,Тернопільська обл., м.Ланівці, вул.Незалежності 1, стадіон; телефони:

дом. 228-00 і моб. 8096-821-6292(Ходанович Сергій Вікторович - голова РФФ), 8096-678-4535 (Мельник Сергій Володимирович - заст. голови РФФ), 8096-911-3525(Рубець Володимир Іванович - голова комітету арбітрів)

Зміни та доповнення до Регламенту розглядає та затверджує президія Лановецької РФФ. Розгляд і вирішення спірних питань, які виникають між командами, здійснюється у відповідності до Правил гри у футбол, які підготувала Федерація футболу України, під редакцією К.Вихрова.